Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Alman usulü kaz dolması

Seniorita

Forum Üyesi
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
2,472
Tepkime puanı
10
Konum
Kimeneki….
4,5 kg'lık bir kaz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (ince doğranmış)
350 gr sosis (parmak kalınlığında doğranmış)
4 büyük elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarılarak dilimlenmiş)
175 gr (1 su bardağı) kuru kayısı (bir gece suda bırakılıp süzülerek doğranmış)
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
250 gr (1+1/3 su bardağı) fındık (fırmlanıp dövülmüş)
125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 limon (dörde bölünmüş)


Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız.
Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak, yumuşayıp hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Sosisleri ekleyip karıştırarak 8-10 dakika, karışım pürtüksüz olup, sosisler pembeliklerini kaybedinceye kadar pişiriniz.
Elma, kayısı, portakal kabuğu rendesi, fındık, ekmek içi, arpacık soğanı ile 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı biberi ekleyip iyice karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Kazın içini ve dışını limonla ovup limonları atınız. Kalan 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biberin yarısını kazın içine serpip kalanıyla dışını ovunuz. Kazın her yanını, özellikle butların etrafını, çatalla deliniz.
Kazın içine harcı doldurup, yarığı iplikle dikerek kapayınız. Boynunu bağlayıp çeviriniz.
Kazı göğsü üste gelecek biçimde rosto tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyup, fırının orta katına sürünüz. 20 dakika pişirip fırını orta sıcaklığa (190 °C) getiriniz. Kazı 2,5 saat daha, arasıra tepsideki yağları kaşıkla alarak pişiriniz. (Kazın pişip pişmediğini anlamak için bıçağın ucunu buduna hatırınız. Çıkan su renksizse kaz pişmiştir. Kazı pişirirken üstüne suyundan dökmeyiniz.) Tepsiyi fırından alıp kazın ipliklerini çıkarıp atınız. Kazı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz.

Not: Alman usulü kaz dolması, küçük patates ve kırmızı lahana ile servis edilir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

Üst