Seniorita
Forum Üyesi
BAHAR PASTASI
Kek için :
8 yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
190 gr toz şeker
95 gr un
55 mısır nişastası
45 erimiş ve soğutulmuş tereyağ
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya vanilya
1) Yumurta sarıları 2-3 kaşık tozşeker ile karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar çırpalım. İçine vanilya veya limon kabuğu rendesini ekleyeyip bir dakika daha karıştıralım.
2) Ayrı bir kapta yumurta beyazlarının içine kalan toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek yumurta akları iyice katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpalım (yaklaşık 7-8 dakika).
3) Yumurta sarılarını yumurta aklarına ilave edelim fazla karıştırmamaya özen göstererek birbirine yedirelim.
4) Un ve nişastayı bir kapta eleyelim ve yumurtalara ilave edelim. Bir spatula ile unlar gözden kaybolana kadar yine fazla karıştırmadan yumurtalara yedirelim. En son tereyağını hamura ekleyelim, bir kaç defa karıştıralım.
5) Önceden dibine yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm lik (isterseniz 26 cm de kullanabilirsiniz, çünkü oldukça kalın bir kek oluyor) kelepçeli kalıba hamuru döküp önceden 180 derece ısıttığımız fırına verelim. Kürdan temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pandispanyayı fırından alıp oda ısısına gelinceye kadar bekleyelim.
Arasına :
1 paket vanilyalı krem ole
2 tane kivi, 1 muz, 1 su bardağı frambuaz
400 ml süt
Keki ıslatmak için 1 su bardağı portakal suyu
Krem oleyi 400 ml soğuk süt ile pakette yazıldığı gibi 3 dakika mikserle çırparak dolaba kaldıralım. Meyvelerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.
Üstüne :
1 paket toz krem şanti
200 ml soğuk süt
8-10 tane frambuaz
Soğuk süt, krem şanti ve frambuazları mikserle kram şanti katılaşıncaya kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Yapılışı :
Oda ısısına gelmiş olan keki düzgünce 3 e bölelim. En üst parçayı en alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirelim. Üzerini portakal suyu ile güzelce ıslatalım. Krem olenin yarısını ve meyvelerin yarısını bu kata yerleştirelim. Üzerine 2.kek katını kapatalım. Bu katı da yine bolca portakal suyu ile ıslatalım. Krem olenin kalanı ve meyvelerin kalanını bu son kek katına koyalım. Isterseniz kek katlarını daha düzgün olması için kelepçeli kalıp içinde de yapabilirsiniz. Pastayı 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. Kelepçeli kalıbı dikkatlice pastanın dışından çıkaralım. Krem şantiyi bir spatula ile pastanın kenarlarına ve üzerine yayalım. Pastanın üzerindeki krem şanti biraz daha kalın olacak şekilde sıvayalım. Pastanın üzerindeki krem şantiye kaşığın tersini bastırıp çekerek bu şekilleri verelim. Üzerini istediğiniz meyveyi koyarak süsleyebilirsiniz. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edelim.
![[Resim: Picture+1071.jpg] [Resim: Picture+1071.jpg]](http://bp2.blogger.com/_-zDFg8DFLWo/RgbDr51PqiI/AAAAAAAAACI/CQu_X-sH8eE/s400/Picture+1071.jpg)
Kek için :
8 yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
190 gr toz şeker
95 gr un
55 mısır nişastası
45 erimiş ve soğutulmuş tereyağ
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya vanilya
1) Yumurta sarıları 2-3 kaşık tozşeker ile karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar çırpalım. İçine vanilya veya limon kabuğu rendesini ekleyeyip bir dakika daha karıştıralım.
2) Ayrı bir kapta yumurta beyazlarının içine kalan toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek yumurta akları iyice katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpalım (yaklaşık 7-8 dakika).
3) Yumurta sarılarını yumurta aklarına ilave edelim fazla karıştırmamaya özen göstererek birbirine yedirelim.
4) Un ve nişastayı bir kapta eleyelim ve yumurtalara ilave edelim. Bir spatula ile unlar gözden kaybolana kadar yine fazla karıştırmadan yumurtalara yedirelim. En son tereyağını hamura ekleyelim, bir kaç defa karıştıralım.
5) Önceden dibine yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm lik (isterseniz 26 cm de kullanabilirsiniz, çünkü oldukça kalın bir kek oluyor) kelepçeli kalıba hamuru döküp önceden 180 derece ısıttığımız fırına verelim. Kürdan temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pandispanyayı fırından alıp oda ısısına gelinceye kadar bekleyelim.
Arasına :
1 paket vanilyalı krem ole
2 tane kivi, 1 muz, 1 su bardağı frambuaz
400 ml süt
Keki ıslatmak için 1 su bardağı portakal suyu
Krem oleyi 400 ml soğuk süt ile pakette yazıldığı gibi 3 dakika mikserle çırparak dolaba kaldıralım. Meyvelerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayalım.
Üstüne :
1 paket toz krem şanti
200 ml soğuk süt
8-10 tane frambuaz
Soğuk süt, krem şanti ve frambuazları mikserle kram şanti katılaşıncaya kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Yapılışı :
Oda ısısına gelmiş olan keki düzgünce 3 e bölelim. En üst parçayı en alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirelim. Üzerini portakal suyu ile güzelce ıslatalım. Krem olenin yarısını ve meyvelerin yarısını bu kata yerleştirelim. Üzerine 2.kek katını kapatalım. Bu katı da yine bolca portakal suyu ile ıslatalım. Krem olenin kalanı ve meyvelerin kalanını bu son kek katına koyalım. Isterseniz kek katlarını daha düzgün olması için kelepçeli kalıp içinde de yapabilirsiniz. Pastayı 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. Kelepçeli kalıbı dikkatlice pastanın dışından çıkaralım. Krem şantiyi bir spatula ile pastanın kenarlarına ve üzerine yayalım. Pastanın üzerindeki krem şanti biraz daha kalın olacak şekilde sıvayalım. Pastanın üzerindeki krem şantiye kaşığın tersini bastırıp çekerek bu şekilleri verelim. Üzerini istediğiniz meyveyi koyarak süsleyebilirsiniz. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edelim.