Seniorita
Forum Üyesi
İçinizi ısıtacak lezzetli kış çorbası için patatesten daha stabil ve besleyici çok az sebze vardır. Baharatlar ile zenginleştirilmiş patates çorbasını, et suyu veyahut sebze çorbasıyla hazırlayarak daha besleyici ve daha lezzetli tarif biçimine dönüştürebilirsiniz.
Köri baharatlı patates çorbası
2 diş sarmısak
Karabiber
4 su bardağı et suyu veyahut sebze suyu
2 büyük boy patates
1 adet soğan
Tuz
1 adet havuç
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri baharatı
Nasıl yapılır?
Patatesleri ve biftekleri küçük küçük doğrayın.
Domatesin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin.
Soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayın.
Orta büyüklükteki bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı ekleyip ısıtın.
Soğanı yumuşak olana kadar soteleyip, doğranmış bifteği ve patatesi ekleyin.
Bifteğin sulanmaması için ocağı azami ateşe getirin ve beş dk kadar kavurun
Domates, kekik, biberiye, acı biber, karabiber ve tuz ilavesini yapınca suyunu ekleyin.
Tencere kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. onbeş dakika düşük sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Kıyılmış taze otlarla süsleyerek servis yapın.
Etli, baharatlı patates çorbası
2 adet domates rendesi
1 dal biberiye
250 gram biftek
2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 adet büyük patates
5 su bardağı su
1 dal kekik
1 büyük boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı biber
Nasıl yapılır?
Patatesleri, havucu, sarımsağı ve soğanı soyup temizleyin ve iri küpler durumunda doğrayın.
Tencerenin içine sıvı yağ yahut isteğe göre tereyağı ekleyin.
Soğanı hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Soğan yumuşayınca köriyi ekleyin.
Daha sonrasında havucu ve patatesi ekleyip yüksek ateşte 5- 10 dk kadar soteleyin.
Sebzeler hafifçe kızarmaya başladığı zaman, isteğe göre et suyu yahut sebze suyu ve su ilavesini yapın.
Tencerenin kapağını kapatıp, bütün malzemeler yumuşak oluncaya kadar, takriben yirmi dk pişmeye bırakın.
Patates ve havuçlar yumuşayınca ocağın altını kapatın.
Bütün malzemeyi blendırdan geçirerek krema kıvamı almasını sağlayın.
Bir demet kişnişi veya maydanozu ince ince kıyın. Servis kaselerine bölüştürdüğünüz çorbaların üstünü süsleyerek servis yapın
Köri baharatlı patates çorbası
2 diş sarmısak
Karabiber
4 su bardağı et suyu veyahut sebze suyu
2 büyük boy patates
1 adet soğan
Tuz
1 adet havuç
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri baharatı
Nasıl yapılır?
Patatesleri ve biftekleri küçük küçük doğrayın.
Domatesin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin.
Soğanı yemeklik olacak biçimde doğrayın.
Orta büyüklükteki bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı ekleyip ısıtın.
Soğanı yumuşak olana kadar soteleyip, doğranmış bifteği ve patatesi ekleyin.
Bifteğin sulanmaması için ocağı azami ateşe getirin ve beş dk kadar kavurun
Domates, kekik, biberiye, acı biber, karabiber ve tuz ilavesini yapınca suyunu ekleyin.
Tencere kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. onbeş dakika düşük sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Kıyılmış taze otlarla süsleyerek servis yapın.
Etli, baharatlı patates çorbası
2 adet domates rendesi
1 dal biberiye
250 gram biftek
2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 adet büyük patates
5 su bardağı su
1 dal kekik
1 büyük boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı biber
Nasıl yapılır?
Patatesleri, havucu, sarımsağı ve soğanı soyup temizleyin ve iri küpler durumunda doğrayın.
Tencerenin içine sıvı yağ yahut isteğe göre tereyağı ekleyin.
Soğanı hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Soğan yumuşayınca köriyi ekleyin.
Daha sonrasında havucu ve patatesi ekleyip yüksek ateşte 5- 10 dk kadar soteleyin.
Sebzeler hafifçe kızarmaya başladığı zaman, isteğe göre et suyu yahut sebze suyu ve su ilavesini yapın.
Tencerenin kapağını kapatıp, bütün malzemeler yumuşak oluncaya kadar, takriben yirmi dk pişmeye bırakın.
Patates ve havuçlar yumuşayınca ocağın altını kapatın.
Bütün malzemeyi blendırdan geçirerek krema kıvamı almasını sağlayın.
Bir demet kişnişi veya maydanozu ince ince kıyın. Servis kaselerine bölüştürdüğünüz çorbaların üstünü süsleyerek servis yapın