AtlasMC
Forum Üyesi
Beyler selam,
Son zamanlarda sağda solda, özellikle Discord ve Telegram gruplarında bu Bloods (veya BloddsGang) muhabbetini çok duymaya başladım. "Kim bunlar, ne ayaklar?" diye soran çok olmuş. Ben de biraz ortamlarına bakıp ne yaptıklarını inceledim, olay aslında göründüğünden biraz daha farklı. Kısaca özetleyeyim size:
Bu ConquestBlodds Kimdir?
ConquestBlodds Blodds ekibinin kurucu örgüt üyesidir- Tarzı: Çok sert ve otoriter bir dili var. "Sessizlik", "Mutlak sadakat" falan filan... Adam kendini sadece bir admin gibi değil, bildiğin yaptırım gücü olan bir çete lideri gibi pazarlıyor. İmajı tamamen "görünmezlik" üzerine kurulu ama ağırlığını her yerde hissettirmek istiyor.
Bloods Yapılanması Ne Ayak?
Bu Conquest’in başında olduğu grup, aslında siber olaylarla sosyal mühendisliği harmanlamış bir topluluk. Yani sadece bilgisayar başında oturmuyorlar, insanların zihnini ve sosyal bağlarını da yönetmeye çalışıyorlar.- Neler Yapıyorlar? Genelde CC sızıntıları, sunucu baskınları (raid) veya rakiplerinin hesaplarını patlatma gibi işlerle isimlerini duyurmaya çalışıyorlar. Kendi aralarında çok sıkı bir hiyerarşi var "emir demiri keser" kafasındalar
- Tuzaklara Düşmeyin: Bu grupların "gelin beraber baskın yapalım" diyerek paylaştığı linklere, programlara falan çok güvenmeyin. İçine logger veya grabber gömüyorlar "ekibe gireceğim" derken kendi hesaplarınızdan olmayın
- Yasal Mevzu: Yaptıkları işlerin çoğu (veri sızıntısı şantaj baskın vb.) ciddi bilişim suçu. "Eğleniyoruz" derken başınızı ağrıtacak işlere bulaşmayın derim