Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

çikolatalı bavyera kreması

Seniorita

Forum Üyesi
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
2,472
Tepkime puanı
10
Konum
Kimeneki….
3 su bardağı süt
120 gr sütsüz çikolata (rendelenmiş)
115 gr (1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı) toz şeker
4 yumurta sarısı
15 gr (3 yaprak) jelatin
1/2 su bardağı önceden hazırlanmış sade kahve
125 gr (5/8 su bardağı) krem şanti
1 çorba kaşığı rafine yağ (kalıbı yağlamak için)


1 kg'lık bir kalıbın içini fırçayla yağlayınız. Kalıbı ters çevirip kâğıt havlunun üstüne koyarak fazla yağını akıtınız.
Orta boy bir kapta çikolatayı sütle birlikte orta ateşte devamlı karıştırarak eritiniz. Eriyince ateşten alıp bir kenara koyunuz.
Şekeri orta boy derin bir kaba koyarak, ortasını çukurlaştırınız. 1 yumurta sarısını çukura koyup şekerle iyice karışması için tahta kaşıkla vurarak karıştırınız. Aynı işlemi kalan yumurta sarıları için 3 kez daha tekrarlayınız. Yumurta sarılarıyla şeker iyice karışana kadar çırpmaya devam ediniz.
Ilık süt ve çikolata karışımını, çırpmaya ara vermeksizin sicim gibi ince ince akıtarak karışıma ekleyiniz.
Üçte biri su dolu büyük bir tencereyi harlı ateşte ısıtınız. Tam kaynamaya başlayacağı zaman ateşin altını iyice kısınız. Ilık süt ve çikolata karışımının bulunduğu kabı suyun üstüne oturtup, devamlı karıştırarak krema iyice koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Sonra, kremayı ateşten alıp bir yana bırakınız.
Hafif ateşte, jelatini sade kahve içinde eritiniz. Jelatin tamamiyle eriyince, jelatin-kahve karışımını kremaya ekleyiniz.
Kremayı süzgeçten geçirerek derince bir kaba süzüp, kabı buzların üstüne oturtunuz. Kremayı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırınız.
Krem şantiyiyi ufak bir kapta tel çırpıcıyla, köpük köpük oluncaya kadar çırpıp yavaş yavaş kalınlaşmakta olan kremaya katarak karışımı kalıba dökünüz.
Kalıbın üstünü alüminyum kâğıtla örterek 6 saat, iyice sertleşinceye kadar buzdolabında bekletiniz.
Servisten önce, kalıbı 1-2 saniye sıcak suya oturtup, kolayca çıkarabilmek için bir bıçağı kalıbın iç kenarında çepeçevre gezdiriniz. Kremanızı önceden soğutulmuş bir tabağa ters çevirerek servis ediniz.

Not: Servis tabağında krem şantiyi ve rendelenmiş çikolata parçalarıyla süslenerek servis edilir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

Üst