Seniorita
Forum Üyesi
MALZEMELER
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
250 gr ıspanak
1,5 litre su
1 çay bardağı erişte
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
2 silme yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Tencereye zeytinyağını alalım ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanağı alalım ve diriliği gidene kadar kavuralım. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra erişteyi ilave edelim ve karıştırıp pişmeye bırakalım.
Diğer taraftan terbiyesi için bütün malzemeleri bir kaseye alalım ve karıştıralım.
Ardından pişen yemeğimizin sıcak suyunda kasemize alalım ve ılıştırıp tencerenin içerisine koyalım. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
250 gr ıspanak
1,5 litre su
1 çay bardağı erişte
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
2 silme yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Tencereye zeytinyağını alalım ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanağı alalım ve diriliği gidene kadar kavuralım. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra erişteyi ilave edelim ve karıştırıp pişmeye bırakalım.
Diğer taraftan terbiyesi için bütün malzemeleri bir kaseye alalım ve karıştıralım.
Ardından pişen yemeğimizin sıcak suyunda kasemize alalım ve ılıştırıp tencerenin içerisine koyalım. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!