FIBA Holding, Türkiye merkezli büyük bir holding (yatırım ve yönetim şirketi) olup birden fazla sektörde faaliyet gösteren Fiba Group’un ana şirketidir.
Ne iş yapar?
FIBA Holding’in işi, kendi iştiraki olan farklı şirketlerin yatırım, yönetim ve koordinasyonunu yapmaktır. Holdingler genellikle çeşitli şirketlere sermaye sağlar, stratejik kararlar alır ve grup şirketlerinin faaliyetlerini yönlendirir.
FIBA Holding’in kontrol ettiği finans şirketleri şunlardır:
FIBA Holding, finans dışı alanlarda da güçlü yatırımlara sahiptir, örneğin:
Holding, yatırımlarını sadece Türkiye ile sınırlı tutmayıp Avrupa, Asya ve diğer bölgelerdeki iştirakler üzerinden de çeşitli finansal ve ticari faaliyetler yürütür.
FIBA Holding profesyonel olarak:
Birçok şirkete yatırım yapan ve yöneten
Finans sektöründe bankacılık, sigorta, leasing vb. işlerle iç içe
Finans dışı yatırımlarla perakende, gayrimenkul, enerji ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren
bir çok sektörlü yatırım holdingidir.
FIBA Holding’in işi, kendi iştiraki olan farklı şirketlerin yatırım, yönetim ve koordinasyonunu yapmaktır. Holdingler genellikle çeşitli şirketlere sermaye sağlar, stratejik kararlar alır ve grup şirketlerinin faaliyetlerini yönlendirir.
Finans sektörü faaliyetleri
FIBA Holding’in kontrol ettiği finans şirketleri şunlardır:- Bankacılık (Fibabanka vb.)
- Leasing (finansal kiralama)
- Faktoring (alacak yönetimi)
- Sigorta ve emeklilik hizmetleri
- Varlık ve portföy yönetimi
Bu alanlarda grup şirketlerinin yönetimini ve yatırımlarını organize eder.
Finans dışı sektörlerde yatırımlar
FIBA Holding, finans dışı alanlarda da güçlü yatırımlara sahiptir, örneğin:- Perakende (Marks & Spencer, GAP gibi markaların franchise hakları)
- Gayrimenkul yatırımları ve ticari mülk yönetimi
- Enerji (özellikle yenilenebilir enerji santralleri)
- Turizm / otel işletmeciliği gibi alanlarda şirketler bulunur.
Yurtiçi ve uluslararası faaliyet
Holding, yatırımlarını sadece Türkiye ile sınırlı tutmayıp Avrupa, Asya ve diğer bölgelerdeki iştirakler üzerinden de çeşitli finansal ve ticari faaliyetler yürütür.
Özetle
FIBA Holding profesyonel olarak:bir çok sektörlü yatırım holdingidir.