Seniorita
Forum Üyesi
Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (5 su bardağı)
2 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
1 su bardağından bi parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Toz antep fıstığı
Toz fındık
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçler yıkanır ve 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakılır.
Suyunu çekmeye yakın üzerine 4 su bardağı süt, şeker ve vanilya ekleyip karıştırılır.
15-20 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirilir.
Diğer yandan ayrı bir kasede kalan 1 su bardağı süte nişasta ve yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Karışım sıcak sütün içine yavaş yavaş dökülür, hızlı hızlı karıştırılır. (Oldukça hızlı kıvam alacaktır. )
2-5 dk daha pişirildikten sonra fırın güveçlerine eşit şekilde paylaştırılır. (Tam 6 kase çıkıyor)
Sütlaçlar fırın tepsisine alınır ve tepsiye güveçlerin yarısına kadar soğuk su konur.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Üzeri dilediğiniz gibi süslenir.
Afiyet olsun
1 litre süt (5 su bardağı)
2 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
1 su bardağından bi parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Toz antep fıstığı
Toz fındık
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinçler yıkanır ve 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakılır.
Suyunu çekmeye yakın üzerine 4 su bardağı süt, şeker ve vanilya ekleyip karıştırılır.
15-20 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirilir.
Diğer yandan ayrı bir kasede kalan 1 su bardağı süte nişasta ve yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Karışım sıcak sütün içine yavaş yavaş dökülür, hızlı hızlı karıştırılır. (Oldukça hızlı kıvam alacaktır. )
2-5 dk daha pişirildikten sonra fırın güveçlerine eşit şekilde paylaştırılır. (Tam 6 kase çıkıyor)
Sütlaçlar fırın tepsisine alınır ve tepsiye güveçlerin yarısına kadar soğuk su konur.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Üzeri dilediğiniz gibi süslenir.
Afiyet olsun
