Fiona
Board Admin
Gül tatlısı nasıl yapılır, Tatlı tarifi
Gül tatlısı için gerekli olan malzemeler
Dört su bardağı un
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir çay kaşığı karbonat1 yumurta
Bir su bardağı suKızartmak için sıvıyağ
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet malzemesi: Üç su bardağı tozşeker
Üç su bardağı suYarım limonun suyu
Gül tatlısı nasıl yapılır, Tatlı tarifi
Unu ve hamur yoğurma dökün. Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ilave edin iyice yoğurun. Hamuru dört parçaya bölüp beze haline getirin. Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 2.5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şerbeti hazırlamak için; derin bir tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın. Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin. Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın. Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın. kolay gelsin Afiyet olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Gül tatlısı için gerekli olan malzemeler
Dört su bardağı un
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir çay kaşığı karbonat1 yumurta
Bir su bardağı suKızartmak için sıvıyağ
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet malzemesi: Üç su bardağı tozşeker
Üç su bardağı suYarım limonun suyu
Gül tatlısı nasıl yapılır, Tatlı tarifi
Unu ve hamur yoğurma dökün. Sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve suyu ilave edin iyice yoğurun. Hamuru dört parçaya bölüp beze haline getirin. Her bir bezeyi un serperek yufka şeklinde açın ve 2.5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şerbeti hazırlamak için; derin bir tencerede su ve tozşekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın. Her hamur şeridinin ortasına çatalı batırın. Çevirerek şeridi çatalın etrafına sarıp gül şekli verin. Çatalla tutarak kızgın yağda kızartın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın. Şerbetini çekince kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Ortalarına dövülmüş ceviz içi serpip servis yapın. kolay gelsin Afiyet olsun.