Seniorita
Forum Üyesi
Adana mutfağına ait bir lezzet olan kamhi çorbası, hayırsever insanların kazan kazan yapıp ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bir çorba çeşididir. Kıvamıyla ve içeriğinin zenginliğiyle doyurucu olan bu lezzeti sofralarınıza taşıyoruz.
MALZEMELER
500 gr dövme bulgur
300 gr gerdan eti
120 gr nohut
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
12 saat önce nohut ve dövme bulgur suda bekletilir.
Daha sonra nohut ve dövme bulgur tuzlu suda haşlanır.
Gerdan eti kuşbaşı doğranır ve çorbanın içine eklenir.
İhtiyaca göre su eklemesi yapılır.
Kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
Kıvam aldığında ocağın altı kapatılır.(muhallebi kıvamı gibi olacak şekilde)
Tereyağında baharatlar kızartılır.
Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
500 gr dövme bulgur
300 gr gerdan eti
120 gr nohut
2 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
YAPILIŞI
12 saat önce nohut ve dövme bulgur suda bekletilir.
Daha sonra nohut ve dövme bulgur tuzlu suda haşlanır.
Gerdan eti kuşbaşı doğranır ve çorbanın içine eklenir.
İhtiyaca göre su eklemesi yapılır.
Kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
Kıvam aldığında ocağın altı kapatılır.(muhallebi kıvamı gibi olacak şekilde)
Tereyağında baharatlar kızartılır.
Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun...