Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Kayzer yahnisi

Seniorita

Forum Üyesi
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
2,522
Tepkime puanı
10
Konum
Kimeneki….
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 orta boy patates (kabukları iri zar biçiminde soyulup doğranmış)
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 büyük soğan (halka halka doğranıp ayrılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Lokmalar:
250 gr (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
150 gr (3/4 su bardağı) süt



Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kapta, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri katıp arasıra karıştırarak 3-4 dakika, her yanları pembeleşene kadar kavurunuz.
Et suyu, defne yaprağı, sirke, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırınız. Ateşi açıp kaynatınız. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika yavaş yavaş pişiriniz. Patatesleri ekleyip 45 dakika daha, etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Bu arada lokmaları hazırlamak için un, tuz ve hindistancevizini büyük bir kaseye eleyip, çatalla karıştırarak yumurtaları una yediriniz. Sütü yavaş yavaş katıp, bulamaç pürtüksüz olana kadar tahta kaşıkla dövünüz. Bulamacı 10 dakika bir yerde bekletiniz.
Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatınız. Ateşi kısıp içine bulamaçtan birer çay kaşığı akıtınız. Lokmalar suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika, lokmalar kaşıkla tencerenin kenarına bastırdığınızda yumuşak olana kadar pişiriniz.
Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp büyük bir kaseye koyunuz. Kalan lokmaları da aynı biçimde pişirdikten sonra kâseyi bir kenara bırakınız.
Yahni pişince kasedeki lokmaları katıp 10 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp halka soğanları delikli kepçeyle bir tabağa bırakınız.
Yahniyi ateşten alıp bir servis tabağına boşaltınız. Üstüne tabaktaki pişmiş soğanları döşeyip maydanozla süsleyerek servis ediniz.

Not: Alman mutfağının bu çok beğenilen yahnisini çeşitli sebzeler, özellikle de lahana ya da brüksellahanasıyla servis ediniz.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

Üst