Seniorita
Forum Üyesi

Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1
litre
süt
9
yemek kaşığı
irmik
9
yemek kaşığı
toz şeker
1
yemek kaşığı
limon kabuğu rendesi
1
yemek kaşığı
tereyağı
2
yemek kaşığı
kakao
Üzeri için:
1
adet
çikolata sosu
esme Muhallebi Tarifinin Püf Noktası
İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.
Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın