Seniorita
Forum Üyesi
KOLAY ÇİKOLATALI PASTA..
Gerekli malzemeler ;
Pandispanya için ;
* 3 yumurta
* 11 yemek k.un
* 11 yemek k.şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabatma tozu
* 3,5 yemek kaşığı kakao
Kreması için ;
* 200 ml sıvı krema (bir küçük kutu)
* 240 gr bitter çikolata
Arası ve üzeri için ;
* istediğiniz mevsim meyvesi, özellikle çilek ve muz çok yakışıyor.
Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un,kakao ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pandispanyamızın piştikten sonra soğuması için bekleyin.
Orta boy bir cezveye sıvı kremamızı ilave edelim ve kaynatalım. Dikkat edilmesi gereken, kremanın çok çabuk kaynamasıdır.Dibinin tutmamasına dikkat edin. Çikolatalarımızı ince ince kıyalım ve kaynayan kremanın içerisine atıp devamlı karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.
![[Resim: kolaycikolatapasta.jpg] [Resim: kolaycikolatapasta.jpg]](http://photos1.blogger.com/blogger/7077/1114/400/kolaycikolatapasta.jpg)
Gerekli malzemeler ;
Pandispanya için ;
* 3 yumurta
* 11 yemek k.un
* 11 yemek k.şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabatma tozu
* 3,5 yemek kaşığı kakao
Kreması için ;
* 200 ml sıvı krema (bir küçük kutu)
* 240 gr bitter çikolata
Arası ve üzeri için ;
* istediğiniz mevsim meyvesi, özellikle çilek ve muz çok yakışıyor.
Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un,kakao ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pandispanyamızın piştikten sonra soğuması için bekleyin.
Orta boy bir cezveye sıvı kremamızı ilave edelim ve kaynatalım. Dikkat edilmesi gereken, kremanın çok çabuk kaynamasıdır.Dibinin tutmamasına dikkat edin. Çikolatalarımızı ince ince kıyalım ve kaynayan kremanın içerisine atıp devamlı karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.