Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Korku ve Cesaret

Huzurislamda

Forum Üyesi
Erek Dağı'nda kaldığı günlerde, Molla Hamid'i dereden su almaya gönderdi. Dere vahşi hayvanların olduğu tehlikeli bir yerdi. Fakat suyu çok tatlı ve lezzetliydi.

- "Efendim ben dereye inmeye korkuyorum" dedi, Molla Hamid.

- "Niye korkuyorsun?"

- "Efendim, o derede her türlü vahşi hayvan var. Banma saldırmalarından korkuyorum" diye açıkladı korkusunun sebebini.

Bediüzzaman, talebesinin cesaretini artırmak için:

- "Git," dedi. "Korkma, hiçbir şey olmaz!"

Molla Hamid, gitti, dereden suyu aldı geldi.

Bediüzzaman sordu: "Ne gördün?"

- "Hiçbir şey görmedim efendim" dedi.

- "İnsan biraz cesaretli olmalı" dedi Bediüzzaman ve başından geçen bir olayı şöyle anlattı:

- "Geçen sene geç bir vakitte kalkmış, elbisemi giyiyordum. Kapıdan bir hayvan girdi. Önce köpek zannettim. Bana doğru gelmeye başladı. Baktım ki kurt. O zaman kendi kendime bu hayvanın niyeti ne olabilir diye düşündüm.

- "Kurt karşımda durdu ve bana bakmaya başladı. Yarım saat kadar öyle bakıştık durduk. Sanra döndü, çekip gitti. Ben onun bu halini şöyle değerlendirdim. Kendi kendine şöyle diyordu sanki:

- "Bu kadar yanında durdum. Bana bir ikramda bulunmadın. Ben de sana minnet etmiyorum. İşte gidiyorum. Asıl rızık verici olan Allah'ın sofrasında rızkımı arayacağım."

Bediüzzaman bu hadiseyi anlattıktan sonra, devamla şöyle dedi:

- "Görüyorsun ki, elimizde hiçbir silahımız yok. Eğer bu hayvanlar başıboş bulunsalar, Allah'ın iradesi dışında kalsalar, hepimizi paramparça ederler. Onun için korkma, her şey Allah'ın emriyle hareket ediyor.

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!