Seniorita
Forum Üyesi
Malzemeler
400 – 500 gram brokoli
1 litre süt
2, 2.5 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ (ayçiçeği yağı, zeytinyağı ya da mısırözü yağı olabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema ( piyasada 200 ml şeklinde bulunabilmektedir.)
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre karabiber kullanılabilir.
Bu malzemelerin dışında başka tariflere göre soğan ya da sarımsak da koyabilirsiniz. Ayrıca et bulyon da koyabilirsiniz. Bazı tariflerde krema miktarını azaltıp su miktarını yarıya indirip yerine süt koyabilirsiniz.
Hazırlanışı
1. Brokolileri sap kısmından ayırın. Bu çorbada brokolilerin sadece çiçek kısmından faydalanılır.
2. Saplarından ayrılan brokolileri tencerede 25 30 dakika haşlayın. Eğer düdüklü tencere kullanılıyorsa bu süre 10 ya da 15 dakikaya kadar inebilir.
3. Brokoliler haşlanırken öte yandan tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın. Üzerine unu ekleyin ve kısık ateşte unu kavurun. Bu esnada unun kokusu çıkacaktır ve çorbaya unsu çiğ bir tat bırakmayacaktır.
4. Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş su ilave edin. Suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
5. Su kaynadıktan sonra brokolileri ekleyin ve isteğe göre bulyon da ekleyebilirsiniz. Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bu esnada kremayı da ekleyin ve blender ile 1- 2 dakika daha karıştırın ve bir taşım kaynatın.
6. Ocaktan almadan önce tuzu arzuya göre karabiberi de ekleyin ve 2 dakika kadar kaynatın.
7. Çorba hafif soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz
400 – 500 gram brokoli
1 litre süt
2, 2.5 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ (ayçiçeği yağı, zeytinyağı ya da mısırözü yağı olabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema ( piyasada 200 ml şeklinde bulunabilmektedir.)
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre karabiber kullanılabilir.
Bu malzemelerin dışında başka tariflere göre soğan ya da sarımsak da koyabilirsiniz. Ayrıca et bulyon da koyabilirsiniz. Bazı tariflerde krema miktarını azaltıp su miktarını yarıya indirip yerine süt koyabilirsiniz.
Hazırlanışı
1. Brokolileri sap kısmından ayırın. Bu çorbada brokolilerin sadece çiçek kısmından faydalanılır.
2. Saplarından ayrılan brokolileri tencerede 25 30 dakika haşlayın. Eğer düdüklü tencere kullanılıyorsa bu süre 10 ya da 15 dakikaya kadar inebilir.
3. Brokoliler haşlanırken öte yandan tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın. Üzerine unu ekleyin ve kısık ateşte unu kavurun. Bu esnada unun kokusu çıkacaktır ve çorbaya unsu çiğ bir tat bırakmayacaktır.
4. Un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş su ilave edin. Suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
5. Su kaynadıktan sonra brokolileri ekleyin ve isteğe göre bulyon da ekleyebilirsiniz. Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bu esnada kremayı da ekleyin ve blender ile 1- 2 dakika daha karıştırın ve bir taşım kaynatın.
6. Ocaktan almadan önce tuzu arzuya göre karabiberi de ekleyin ve 2 dakika kadar kaynatın.
7. Çorba hafif soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz