Patatesli Pırasalı Havuç Graten

Malzemeler
4 adet pırasa
6 adet küçük boy patates
2 adet havuç
4/5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
400 ml süt
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patatesler soyulup yıkanır ve ortadan kesip çok ince olmıcak şekilde doğranır.
Havuçlar rendelenir.
Pırasalar yıkanıp ortadan kesilir ve doğranır.
Büyük bir tavaya yağ eklenir, ardından patatesler.
Patatesler biraz yumuşamaya basladığında havuçlar eklenir 2/3 dk sotelenir sonra pırasalar eklenir ve birlikte sotelenmeye devam edin.
Ardından baharatları ekleyin 2/3 dk kavurun.
Sebzelere un ilave edip kavurmaya devam edin. Sütünü azar azar ekleyerek karıştırın.
Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
Uygun bir borcamı tereyağ ile yağlayın (mecbur değil) harcı ekleyin üstünü düzeltip peyniri yayalım fırına verelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak tüketin.Afiyet olsun….
Not: bu tarifte beşamel sos hazırlamıyoruz.

Malzemeler
4 adet pırasa
6 adet küçük boy patates
2 adet havuç
4/5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
400 ml süt
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patatesler soyulup yıkanır ve ortadan kesip çok ince olmıcak şekilde doğranır.
Havuçlar rendelenir.
Pırasalar yıkanıp ortadan kesilir ve doğranır.
Büyük bir tavaya yağ eklenir, ardından patatesler.
Patatesler biraz yumuşamaya basladığında havuçlar eklenir 2/3 dk sotelenir sonra pırasalar eklenir ve birlikte sotelenmeye devam edin.
Ardından baharatları ekleyin 2/3 dk kavurun.
Sebzelere un ilave edip kavurmaya devam edin. Sütünü azar azar ekleyerek karıştırın.
Kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
Uygun bir borcamı tereyağ ile yağlayın (mecbur değil) harcı ekleyin üstünü düzeltip peyniri yayalım fırına verelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak tüketin.Afiyet olsun….
Not: bu tarifte beşamel sos hazırlamıyoruz.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: