Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Şalgam Suyu Nasıl İçilir?

Seniorita

Forum Üyesi
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
2,472
Tepkime puanı
10
Konum
Kimeneki….
Şalgam suyu, turpgiller familyasından bir bitki olan ‘’şalgam’’dan yapılır. Şalgam suyu bulanık kırmızı renkli, ekşi lezzetli ve fermantasyon ürünü olan bir içecektir. C vitamini, folik asit, potasyum ve lif açısından zengin olan şalgam suyu tuz kısıtlaması olan bireyler için sakıncalıdır. 200 ml’lik (yani yaklaşık 1 su bardağı) şalgam suyu, 26 kaloridir. Türkiye’de Adana, Mersin, Osmaniye başta olmak üzere birçok güney ilinde yaygın olarak tüketilir.

Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?
İştah açar, idrar söktürür ve sindirimi kolaylaştırarak kabızlığı gidermeye yardımcı olur.
Vücuda dinçlik verir, gribe karşı koruma sağlar.
Mide ve karaciğere faydalıdır.
Vücuda rahatlık verir.
Zengin potasyum içeriği sayesinde yüksek tansiyonun düşmesine yardımcıdır.
Vücuttaki toksinlerin atılmasında etkilidir.
Stresi azaltır, cinsel gücü artırıcı etkisi bulunur.
Şalgam Suyu Nasıl Üretilir?
Şalgam suyu, mor havucun özü alınarak yapılır. Önce bulgur unu ile mayalanarak 1 hafta bekletilir.
İyice ekşidikten sonra sulandırılıp dut ağacından yapılan özel tahta fıçılara konur.
Ardından mor havuç da iyice temizlenip kaynatılır ve bu fıçılara atılır, üzerine de şalgam turpu yerleştirilir.
Tahta fıçılarda 1 hafta daha bekletilen bu karışıma tuz ilave edilir.
Fıçı içinde olgunlaştırılan şalgam, bekleme süresi sonunda süzülerek içime hazır hale getirilir.



Şalgam Suyu Nasıl İçilir?
Acı süs biberi turşusu suyu eklenerek acı çeşitleri de elde edilebilen şalgamı yemekle (genellikle kebap çeşitleri ile) birlikte tüketebileceğiniz gibi, sade olarak da içebilirsiniz.
Şalgamla beraber, siyah havuç ikram edilir. Mayalanma sürecine dahil olmuş bu havuçlar, şalgam suyunun içinde dururlar. Bunlara ‘’tane’’ denir, yöre aksanı sebebiyle ‘’dene’’ dendiği bilinmektedir.
Şalgamın tazeliğinden emin olmalısınız aksi halde ishal, mide bulantısı gibi etkileri olabilir.
Plastik şişede tadının bozulması kolay olduğu için cam şişede muhafaza edilmesi tercih edilir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

Üst