Sebzelerin dondurularak korunması gıda açısından olduğu kadar beslenme yönünden de önem taşıyor. Herkesin bilmesi ve ağzının tadının kaçmaması, hatta artması için yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor...
KUŞKONMAZIN DONDURULMASI
Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda kesilir. Sap kısımları atılır. Sonra iyice yıkanır. İriliklerine göre 3-6 dakika arası haşlanır. Sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayıklanır. Daha sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır.
KUŞKONMAZIN DONDURULMASI
Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda kesilir. Sap kısımları atılır. Sonra iyice yıkanır. İriliklerine göre 3-6 dakika arası haşlanır. Sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayıklanır. Daha sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır.