Seniorita
Forum Üyesi
Şıhıl mahşi dolma tarifi, Şıhıl mahşi nasıl yapılır
Şıhıl Mahşi İçin Gerekli Malzemeleri
Bir İki dolmalık kabak
Bir kg. kıyma
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
İki soğan
Elli gr. domates salçası
Elli gr. haşlanmış nohut
Bir tutam maydanoz
Bir çay bardağı su
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
Pişirmek için,
Yarım su bardağı su
İki yemek kaşığı acı biber Salçası
Kızartmak için,
Yüz Elli ml ayçiçeği yağı
Üzeri için,
Yoğurt
Şıhıl Mahşi Hazırlanışı
Kabakların içini kaşıkla çıkarıp ayçiçek yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçek yağı ile kavurun. Küp doğradığınız soğanları ve acı biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve üzerine dökün. Yüz sekden derece fırında otuzbeş dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Şıhıl Mahşi İçin Gerekli Malzemeleri
Bir İki dolmalık kabak
Bir kg. kıyma
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
İki soğan
Elli gr. domates salçası
Elli gr. haşlanmış nohut
Bir tutam maydanoz
Bir çay bardağı su
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
Pişirmek için,
Yarım su bardağı su
İki yemek kaşığı acı biber Salçası
Kızartmak için,
Yüz Elli ml ayçiçeği yağı
Üzeri için,
Yoğurt
Şıhıl Mahşi Hazırlanışı
Kabakların içini kaşıkla çıkarıp ayçiçek yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçek yağı ile kavurun. Küp doğradığınız soğanları ve acı biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve üzerine dökün. Yüz sekden derece fırında otuzbeş dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.