Fiona
Board Admin
Sütlü tel kadayıf tarifi, kadayıf nasıl yapılı
ütlü tel kadayıf tarifi için gerekli olan malzemeler
200 g tereyağı
750 g tel kadayıf
4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için gerekli olan malzemeler
İnce çekilmiş Antep fıstığı
2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Vişne taneleri
Sütlü tel kadayıf tarifi ve nasıl yapılır
Günlük olmazsa olmaz ikindi çay saatleriniz için sütlü tel kadayıf tarifi
Şeker ve suyu kaynatın kaynadıkn sonra, şeker tamamen eridikten sonra içine sütü ilave edin ve soğumasını beleyin.
Tereyağını tavada eritin. Ilındıktan sonra kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice birbirinden ayırın. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış yüzseksen derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirin Afiyet Bal şeker olsun.
ütlü tel kadayıf tarifi için gerekli olan malzemeler
200 g tereyağı
750 g tel kadayıf
4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için gerekli olan malzemeler
İnce çekilmiş Antep fıstığı
2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Vişne taneleri
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sütlü tel kadayıf tarifi ve nasıl yapılır
Günlük olmazsa olmaz ikindi çay saatleriniz için sütlü tel kadayıf tarifi
Şeker ve suyu kaynatın kaynadıkn sonra, şeker tamamen eridikten sonra içine sütü ilave edin ve soğumasını beleyin.
Tereyağını tavada eritin. Ilındıktan sonra kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice birbirinden ayırın. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış yüzseksen derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirin Afiyet Bal şeker olsun.