Tepside Kolay kumpir

Tepsi dolusu kumpir lezzeti mutlaka denemelisiniz iftar sofrasının baş tacı oldu defterinize mutlaka bulunması gereken bir lezzet
Malzemeler
Orta boy tepsi içindir,Taban harcı
5 tane haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitürü için
8 tane sosis
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 tane haşlanmış havuç (konserve garnitür de olur)
6 tane kornişon turşu
1 kase yeşil ve siyah zeytin çekirdeği çıkarılmış
Üzerine
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Önce patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım.
Soğumadan üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı kaşar rendesi ve tuz ekleyip iyice ezip karıştıralım.
Tepsiyi suyla ıslatalım üzerine patatesi spatulayla yayalım.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım üzerine küp doğranmış sosisleri ekleyip bir kaç tur çevirelim patates harcımızın üzerine yayalım.
Üzerine haşlanmış bezelye,havuç mısır, kornişon turşu ve zeytinleri hepsini yayalım üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
180 ısıtılmış fırında 20 25 dakika arası kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Çıkınca üzerine ketçap ve mayonez sıkıp sıcak olarak servis yapalım. Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun
.

Tepsi dolusu kumpir lezzeti mutlaka denemelisiniz iftar sofrasının baş tacı oldu defterinize mutlaka bulunması gereken bir lezzet
Malzemeler
Orta boy tepsi içindir,Taban harcı
5 tane haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitürü için
8 tane sosis
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 tane haşlanmış havuç (konserve garnitür de olur)
6 tane kornişon turşu
1 kase yeşil ve siyah zeytin çekirdeği çıkarılmış
Üzerine
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Önce patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım.
Soğumadan üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı kaşar rendesi ve tuz ekleyip iyice ezip karıştıralım.
Tepsiyi suyla ıslatalım üzerine patatesi spatulayla yayalım.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım üzerine küp doğranmış sosisleri ekleyip bir kaç tur çevirelim patates harcımızın üzerine yayalım.
Üzerine haşlanmış bezelye,havuç mısır, kornişon turşu ve zeytinleri hepsini yayalım üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
180 ısıtılmış fırında 20 25 dakika arası kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Çıkınca üzerine ketçap ve mayonez sıkıp sıcak olarak servis yapalım. Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun

Ekli dosyalar
Son düzenleme: