Anadolu Üniversitesi (AÖF) bünyesinde sunulan Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans (2 yıllık) programı, uzaktan eğitim (açıköğretim) olarak yürütülen bir önlisans programıdır.
Bu programın temel amacı, web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. Katılımcılara hem web tasarımı hem de kodlamayla ilgili temel ve uygulamalı bilgi ve beceriler kazandırılır. Bu sayede mezunlar dijital dünyada etkili web çözümleri geliştirebilecek seviyeye getirilirler.
Programa başvuru için genellikle TYT sınavına girme ve yeterli puanı alma gibi genel şartlar geçerli olur. Kesin kabul koşulları ve kayıt türleri için AÖF’nin resmi “Nasıl Öğrenci Olabilirim?” sayfası incelenmelidir.
Programda toplamda 120 AKTS kredi ders bulunur ve mezun olmak için bu kredilerin tamamlanması gerekir. Dersler genelde iki yıl (4 yarıyıl) boyunca uzaktan eğitim ile işlenir.
Örnek dersler (değişebilir):
Programdan mezun olabilmek için:
✔ Tüm dersleri başarıyla tamamlamak
✔ 120 AKTS krediyi tamamlamak
✔ Genel not ortalamasını (GNO) en az 2.00/4.00 seviyesinde tutmak gerekir.
Mezun olan öğrenciler “Açıköğretim Fakültesi Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Diploması” almaya hak kazanır.
Bu programdan mezun olanlar bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler, örneğin:
Ayrıca mezunlar kendi web tasarım/bilişim şirketlerini kurma imkanına da sahip olabilirler.
Mezun olduktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık üniversite programlarına geçiş yapma imkânı vardır. Bu sayede lisans eğitimine devam etmek mümkündür.
✔ 100% uzaktan (açıköğretim) eğitim
✔ Esnek ders çalışma modeli
✔ Sektör odaklı uygulamalar
✔ Türkiye çapında geçerli diplomaya sahip olma
Programın Amacı
Bu programın temel amacı, web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. Katılımcılara hem web tasarımı hem de kodlamayla ilgili temel ve uygulamalı bilgi ve beceriler kazandırılır. Bu sayede mezunlar dijital dünyada etkili web çözümleri geliştirebilecek seviyeye getirilirler.
Kimler Başvurabilir?
Programa başvuru için genellikle TYT sınavına girme ve yeterli puanı alma gibi genel şartlar geçerli olur. Kesin kabul koşulları ve kayıt türleri için AÖF’nin resmi “Nasıl Öğrenci Olabilirim?” sayfası incelenmelidir.
Dersler ve AKTS
Programda toplamda 120 AKTS kredi ders bulunur ve mezun olmak için bu kredilerin tamamlanması gerekir. Dersler genelde iki yıl (4 yarıyıl) boyunca uzaktan eğitim ile işlenir.
Örnek dersler (değişebilir):
- Temel Bilgi Teknolojileri I & II
- Web Okuryazarlığı
- Web Tabanlı Kodlama
- Kullanıcı Deneyimi Tasarımı
- Bilişim Hukuku
- Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği
- Yabancı Dil dersleri gibi dersler içerir.
Mezuniyet Koşulları
Programdan mezun olabilmek için:
✔ Tüm dersleri başarıyla tamamlamak
✔ 120 AKTS krediyi tamamlamak
✔ Genel not ortalamasını (GNO) en az 2.00/4.00 seviyesinde tutmak gerekir.
Mezun olan öğrenciler “Açıköğretim Fakültesi Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Diploması” almaya hak kazanır.
İş ve Kariyer Olanakları
Bu programdan mezun olanlar bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler, örneğin:
- Web Tasarım Uzmanı
- Web Tasarımcısı
- Kodlama Uzmanı
- Görsel Web Tasarımcısı
- Arayüz (Frontend) Geliştiricisi gibi roller.
Ayrıca mezunlar kendi web tasarım/bilişim şirketlerini kurma imkanına da sahip olabilirler.
Dikey Geçiş (DGS)
Mezun olduktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık üniversite programlarına geçiş yapma imkânı vardır. Bu sayede lisans eğitimine devam etmek mümkündür.
Programın Özellikleri
✔ 100% uzaktan (açıköğretim) eğitim
✔ Esnek ders çalışma modeli
✔ Sektör odaklı uygulamalar
✔ Türkiye çapında geçerli diplomaya sahip olma