Neler yeni
  • Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Zencefilli alman keki

Seniorita

Forum Üyesi
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
2,472
Tepkime puanı
10
Konum
Kimeneki….
15 gr maya
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ılık su
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı zencefil
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağından biraz fazla ılık süt
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çay kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1/2 su bardağı ezilmiş bisküvi
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)


Mayayı küçük bir kasede ufalayıp 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek çatalla eziniz. Suyu karıştırıp cereyansız, sıcak bir yerde 15-20 dakika, maya kabarana kadar bekletiniz.
Un, tuz ve zencefili büyük bir kaseye eleyip, limon rendesini ve kalan 2 çorba kaşıkla şekeri katarak tahta bir kaşıkla karıştırınız.
Ortasını çukurlaştırıp maya, süt, 4 çorba kaşığı erimiş yağ ve yumurtayı koyunuz. Parmaklarınızla yada spatulayla, hamur kasenin kenarlarından ayrılana kadar karıştırınız.
Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha çıkarıp 2-3 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz (hamur halkaya yapışırsa yeniden unlayınız).
Büyük bir kaseyi çalkalayıp kuruladıktan sonra hafifçe yağlayınız. Hamuru top yapıp kaseye koyarak üstünü temiz, nemli bir bezle örtünüz. Hamuru cereyansız, sıcak bir yerde 1-1,5 saat, aşağı yukarı iki kat kabarana kadar bırakınız
Kabaran hamuru unlanmış tezgahta 3 dakika kadar yoğurunuz. 10 dakika dinlendirdikten sonra merdane ile 2,5 cm kalınlığında bir kare biçiminde açarak, ellerinizle 5 cm kalınlığında dikdörtgen biçimi verip, kalıba koyduktan sonra bir kenara bırakınız.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 °C) getirip ısıtınız.
Kekin üstünü hazırlamak için orta boy bir kasede bisküvi, şeker, tarçın ve yumuşatılmış yağı çatal yada tahta kaşıkla ince ekmek için görünümü alana kadar kanştırınız. Karışımı kekin üstüne serpip, cereyansız ve ılık bir yerde 30 dakika dinlendiriniz.
Keki fırının orta katında 40-45 dakika, kabarıp üstü nar gibi ve hafif gevrek olana kadar pişiriniz.
Kabı fırından alıp, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirerek keki serbestleştiriniz. Keki yavaşça kabından çıkarıp, tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

Üst